Pruvodce - Můj účet

Sdílení průzkumů mezi účty

Průzkumy můžete sdílet s ostatními uživateli Netquest. Jedna z dalších funkcí platformy umožňuje přístup k jednomu dotazníku i pro několik uživatelů současně. Takto sdílené dotazníky mohou být k dispozici v režimu plného nebo jen čtecího přístupu.

Sdílení průzkumů

Chcete-li sdílet průzkum s jiným uživatelem, musíte nejprve vybrat příslušný průzkum. Jakmile budete mít vybraný průzkum, v horní části rozhraní se objeví tlačítko „Sdílet”:

Po kliknutím na tlačítko budete přesměrování na stránku se správou sdílení (vybraného) dotazníku. Zde se můžete se rozhodnout, zda konkrétnímu uživateli poskytnete plný přístup nebo umožníte pouze čtecí. Dodatečně můžete také zvolit, zda má mít účet možnost editovat nebo prohlížet výsledky pouze na základě vybraného filtru (více o možnostech filtrů si můžete přečíst zde). Pro potvrzení změn klikněte na tlačítko „Uložit” ve spodu stránky.

Po udělení práv bude na vybranou e-mailovou adresu uživatele podúčtu odeslána zpráva s informací o nasdílení daného průzkumu společně s vybranými právy.

Plný přístup

Tento přístup poskytuje plnou příležitost ke správě průzkumu. V tomto případě je možné přistupovat nejen k výsledkům, ale také k samotnému nastavení nebo obsahu průzkumu, jakož i k odstranění průzkumu nebo jeho jednotlivým průvkům (stránky, otázky, atd.).

Chcete-li zrušit přístup pro daného uživatele, stačí zrušit výběr jeho účtu ze seznamu v zobrazení průzkumu sdílení a změny uložit. Účet zůstane na seznamu, ale nebude mít přístup k průzkumu.

Čtecí přístup

Jedná se o omezený přístup. Uživatel, kterému byl průzkum v tomto módu zpřístupněn, bude mít přístup pouze do hlavního menu Analýza, Reporty a Centrum stahování. Nebude moci upravovat průzkum, jeho obsah nebo formu ani žádné z jeho nastavení.

Na co pamatovat?

  • V případě, že je odebrán filtr průzkumu, jehož výsledky byly nasdíleny s dalším uživatelem, ztrácí tento uživatel automaticky nasdílená práva
  • Možnost sdílení informací na úrovni konkrétního filtru se objeví pouze pokud je pro daný průzkum filtr k dispozici
  • Sdílené průzkumy se uživateli zobrazí na panelu v samostatné sekci Sdílené projekty (viditelné ihned po přihlášení)
  • Pro sdílení dotazníků mezi účty je nutné nejprve vytvořit podúčty.
  • Všechny typy podúčtů mezi sebou mohou sdílet své typy dotazníků s různými pravomocemi, jejich úroveň definuje vždy autor konkrétního dotazníku.
  • Tzv „admin” účet ve výchozím nastavení nevidí jemu nenasdílené dotazníky ostatních podúčtů, tuto pravomoc mu však je možné na vyžádání automaticky nastavit – v případě zájmu nás kontaktujte.

Pomohl Vám tento článek?

Děkujeme za odpověď